Матча Тонік
Нещодавно коктейлі з зеленого чаю матча почали з’являтися в меню кращих барів по всьому світу. Матча Тонік – це один з коктейлів, який чудовий на смак як в безалкогольному ( «virgin»), так і в алкогольному варіантах (з джином). Завдяки додаванню японського чаю з характерним, піднесеним смаком, класичні коктейлі, збагачені умами, набувають абсолютно нові аромати. Додатковою перевагою, про який ми просто не можемо не згадати, є той факт, що матча при додаванні в коктейль зберігає свої енергетичні властивості. Тому тонік «Матча» не тільки освіжає, але і заряджає енергією. Зелена версія тоніка ідеально підходить для сонячних днів і теплих ночей.
Матча Тонік
2 порції
Час приготування: 3 хвилини
Інгредієнти для Матча Тонік:
- 4-6 кубиків льоду
- 300 мл тоніка
- 2 чайних ложки Moya Matcha Щоденна
- 200 мл води кімнатної температури
- сік з половинки лайма
Рецепт Матча Тоніка:
Покладіть кубики льоду в дві високих склянки і налийте 150 мл тоніка в кожну з них. Розчиніть матча в воді, використовуючи (хасен) віничок з бамбука, шейкер або спінювач молока і розподіліть його між двома склянками. Вичавіть сік лайма в кожну порцію. Два шару напоїв самі не змішаються, тому обов’язково подайте їх з трубочкою.
Зелена Пана-Кота з Матча
Один з менш відомих десертів з чаєм матча – зелена пана-кота. Пана-Кота – це знаменитий італійський десерт, родом з Північної Італії, який в цій зміненій формулі виглядає також феноменально і має приголомшливий смак. Охолоджена і прикрашена свіжими квітами, пана-кота з матча або полуницею ідеально підходить для елегантного вечері на двох або сімейного обіду. Ви також можете насолоджуватися цим самі – це дійсно того варте! Оскільки матча додається після того, як всі інші інгредієнти нагріті, вона не втрачає своїх корисних властивостей.
Зелена Пана-Кота з Матча
4-6 порцій
Час: 30 хвилин + 3 години в холодильнику
Інгредієнти для зеленої Пана-Коти:
- 100 мл молока
- 1 столова ложка Moya Mаcha Традиційна
- 1 столова ложка Moya Matcha Щоденна
- 7 гр желатину в порошку
- 50 гр масла
- 500 мл густих вершків
- 75 гр цукру
- половина дрібки солі
Рецепт приготування пана-коти з матча:
Змішайте 3-4 ст. Ложки молока з обома видами матча до однорідності. Вилийте молоко, що залишилося, в жароміцний посуд, додайте желатин в порошку і добре перемішайте. Повільно нагрівайте на водяній бані, поки желатин не розчиниться. Відкладіть в сторону. Тим часом розтопіть масло в каструлі і дайте йому злегка підрум’янитися з приємним горіховим ароматом. Додайте густі вершки, цукор і сіль, повільно нагрівайте їх разом майже до кипіння. Вимкніть вогонь і додайте суміш матча, а також молоко з желатином. Добре перемішайте і розлийте суміш в підготовлені формочки. Поставте в холодильник на 3 години, щоб пана-кота застигла. Щоб подати їх на маленьких тарілках, помістіть кожну форму в гарячу воду на 5 секунд (будьте обережні, щоб вона не потрапила всередину страви!), потім переверніть її догори дном, щоб вона вислизнула. Подавайте пана-коту з зеленого чаю матча зі свіжими квітами або вашими улюбленими фруктами.
Матча Торт від Французького шефа Олександра Куйона
Відомий шеф-кухар Олександр Куйон, засновник ресторану La Marine, відзначений 2 зірками Мішлен і шеф-кухар року за версією Gault & Millau France, відомий французьким виданням «Шеф-кухар столу», вибрав Моya Matcha за своїх рецептів, приготованих у співпраці з MoiChef. Ми дуже раді, що Олександр оцінив Моya Matcha за її найвищу якість і смак. У його унікальному рецепті аромат матча умамі посилюється освіжаючим цитрусовим і евкаліптовим сиропом.
Матча Торт від Французького шефа Олександра Куйона
4 порції
Час: 30 хв підготовки + 1 год 10 хв приготування
Інгредієнти для торта матча з цитрусовим та евкаліптовим сиропом:
- 50 г вершкового масла
- 12,5 г молока
- 25 g г меду
- 37,5 г вершків
- 1 велике яйце
- 60 г цукрової глазурі
- 5 г дріжджів
- Дрібка солі
- 75 г борошна
- 7,5 г Moya Matcha Щоденна
- 0,5 мл води для сиропу
- Лист евкаліпта
- 1 апельсин
- Цитрусові фрукти сирі: апельсини, клементини, грейпфрути
- Цитрусові фрукти приготовані: кумквати, мандарини, лимони
Рецепт торта матча з цитрусовим та евкаліптовим сиропом:
Попередньо розігрійте духовку до 175 ° C. Розтопіть у посуді вершкове масло – дістаньте його з холодильника за 2 години до приготування торта або злегка нагрійте над конфоркою. До розтопленого вершкового масла, постійно помішуючи, додайте мед, яйця, молоко та вершки. В окремій посуді змішайте сухі інгредієнти: цукрову пудру, дріжджі, сіль, борошно та матча. Знову перемішайте і повільно додайте їх до рідких інгредієнтів, перемішуючи до однорідної маси. Перекладіть кляр у форму для випікання, змащену маслом та борошном. Випікайте близько 40 хвилин без підрум’янення.
Цитрусові фрукти:
- Етап другий. М’якоть апельсинів і варені цитрусові. У апельсині зробіть невеликі отвори. Це пришвидшить його бланшування надалі.
- Залежно від вибраного фрукта, наріжте найбільші (наприклад, лимон) тонкими скибочками та крихітними шматочками. Розріжте навпіл менші плоди, такі як кумквата.
- Покладіть подрібнені цитруси в каструлю з холодною водою для бланшування. Доведіть воду до кипіння, а потім висушіть фрукти. Повторіть цю дію від початку до кінця принаймні двічі.
- Потім наріжте апельсини на четвертинки, а решту сирих цитрусових відкладіть.
- Приготуйте сироп, нагріваючи на сковороді воду та цукор. Додайте апельсинові четвертинки, скибочки лимона та шматочки інших фруктів. Варіть їх у сиропі близько 30 хвилин. Потім відокремте сироп від фруктів.
- Змішайте апельсинові чверті в кухонному комбайні, а потім вилийте через ситечко, щоб вийшла гарна м’якоть, яку ви будете використовувати для заправки.
- Помістіть лист евкаліпта в підготовлений сироп і варіть 30 хвилин. Відкладіть готовий сироп евкаліпта в сторону.
- Очистіть сирі цитрусові фрукти, щоб отримати чисту м’якоть без білої кісточки.
Прикрашання:
Покладіть на дно зварені та сирі цитрусові фрукти. Полийте фрукти евкаліптовим сиропом. Наріжте пиріг шматочками, покладіть їх на фрукти і додайте м’якоть апельсина.
Фото: Anne-Claire Héraud
Дальгона Матча
Дальгона Mатча
1 порція
Час: 5 хв.
Інгредієнти для Дальгона Матча:
- 1 яєчний білок
- 2 столові ложки коричневого, білого або кокосового цукру
- 2 столові ложки води
- 1 чайна ложка Moya Matcha Традиційної або Щоденної
- 200 мл молока з холодильника
- кубики льоду
Рецепт Дальгона Матча:
Закип’ятіть воду і цукор разом при низькій температурі, щоб отримати розтоплений цукровий сироп. Збийте яєчний білок міксером на високій швидкості до утворення жорсткої піни. Повільно вилийте цукровий сироп в піну яйця, не перестаючи змішувати його. Додайте матча і змішайте разом. Покладіть кубики льоду в склянку (близько ⅓ склянки), налийте молоко і додайте піну матча. Ви зробили Дальгона Матча, смачного!
Дальгона Матча без яєчного білка
1 порція
Час: 5 хв.
Інгредієнти для Дальгона Матча:
- ¼ склянки охолоджених вершків 30%
- 1 ½ столові ложки коричневого, білого або кокосового цукру
- 1 чайна ложка Moya Matcha Традиційної или Щоденної
- 200 мл молока з холодильника
- кубики льоду
Рецепт Дальгона Матча:
Покладіть вершки і цукор в високу миску. Збийте міксером або віничком до утворення жорсткої піни. Додайте матча і з’єднайте його з піною. Перевірте солодкість. Додайте трохи цукру, якщо це необхідно. Покладіть кубики льоду в склянку (близько ⅓ склянки), налийте молоко і додайте піну матча. Смачного!
Веганська Дальгона Матча
Веганська Дальгона Матча
2 порції
Час: 6 хв. + 5 хв. в холодильнику
Інгредієнти для Веганскої Дальгона Матча:
- ¼ склянки аквафаби
- 1 столова ложка коричневого, білого або кокосового цукру
- 2 чайних ложки Moya Match Традиційної або Щоденної
- 200 мл рослинного молока
- кубики льоду
Рецепт Веганскої Дальгона Матча:
За допомогою міксера на високій швидкості протягом приблизно 4 хвилин збийте аквафабу і цукор до утворення жорсткої піни. Додайте матча і змішайте все до ідеального зеленого кольору. Покладіть готову піну в холодильник приблизно на 5 хвилин. У склянку покладіть кілька кубиків льоду, налийте молоко і додайте зверху піну з холодильника. Насолоджуйтесь веганською Дальгона Матча!
Банановий хлібець з матча
Інгредієнти для бананового хлібця з матча:
- 2 великих яйця або 3 маленьких
- 1 склянка пшеничного борошна
- 2/3 склянки кондитерського цукру
- 1/2 склянки розтопленого вершкового масла
- 1 чайна ложка Moya Matcha Щоденної
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 2 банани
- щіпка солі
Рецепт бананового хлібця:
- Розтопити масло і старанно розмішати в мисці, поступово додаючи цукор і постійно розмішувати. Потім додати яйця і перемішати.
- Просіяти борошно і в миску з маслом додати по черзі: борошно, матча і розпушувач.
- Розчавити виделкою один банан в окремому посуді і додати до підготовленої раніше масі. Все перемішати.
- Отриману масу перекласти у форму для випічки. Зверху, для прикраси покласти дві половинки розрізаного уздовж банана. Випікати хліб в духовці при температурі 180 градусів, протягом 40-50 хв.
- Вийняти хлібець з духовки, дати трохи охолонути і з’їсти.
Мармуровий кекс з матча
Мармуровий кекс з матча
1 кекс на 8 порцій
Час: 30 хв + 50 хв в духовці
Інгредієнти для кексу:
- 1 склянка плюс 2 ст. л. вершкового масла кімнатної температури
- 2 склянки кондитерського цукру
- 6 яєць
- 1/4 склянки плюс 1 ст. л. молока
- 2 ч. л. розпушувача, просіяного
- 2 і 1/4 склянки універсального борошна, просіяного
- 1 ч.л. ванільної пасти
- 2 ст. л. Moya Matcha Щоденної (одна в кекс, друга для посипання)
Інгредієнти для глазурі:
- 2 ч. л. Moya Matcha Щоденної
- 80 г білого шоколаду подрібненого
- матча – 2 ложки
- 6 ч.л. води
- 1/2 склянки кондитерського цукру, просіяного
- 2 ст. л жирних вершків, гарячих
Рецепт приготування кексу:
Нагріти духовку до 180 градусів. Для тіста можна використовувати силіконову форму для бабки або прямокутну 20×10см. Змастити форму маслом або побризкати спреєм для випічки. Змішати в міксері масло і цукор, так щоб вийшов густий легкий крем. Додавати яйця одне за іншим, кожен раз збиваючи крем, перед тим як додати наступне яйце. Додати ¼ склянки молока і ваніль, всипати просіяне борошно і розпушувач. Розділити крем на дві частини і перекласти в окремі миски. Матча розмішати з двома ложками молока за допомогою бамбукового віничка або спінювача для молока. Потім вилити суміш в одну з порцій крему і розмішати. Викласти в форму одну порцію крему без матча, а потім крем з матча і так по черзі поки не закінчиться крем. Візьміть паличку і зробіть зигзаги на тісті, щоб отримати ефект мармуру. Випікати кекс протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий кекс виймаємо з духовки і залишаємо на 15 хвилин. Після цього виймаємо кекс з форми і насолоджуємося.
Приготування глазурі:
Шоколад розтопити з гарячою водою і просіяним цукром в каструлі або в жароміцній мисці над парою. Розтоплюємо шоколад поки не вийде однорідна гладка глазур. Додати гарячі вершки і розмішати. Вилити глазур на кекс, так щоб стікала по краях. Готово!
Щоб ознайомиться з іншими рецептами натисніть ТУТ
Пудинг Чіа з Матча
Пудинг Чіа з Матча – це експрес-блюдо і його рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть кухар-початківець. У поєднанні з афродизіаком – полуницею, цей десерт стане прикрасою вечора для двох …
Пудинг Чіа з Матча
2 порції
Час: 10 хв. + 3 години в холодильнику
Інгредієнти:
- насіння Чіа – 1/3 склянки
- кокосове молоко – 1 банка
- Moya Matcha Щоденна – 2 чайних ложки
- кленовий сироп – 3-4 ложки
- лимонний сік – 1 ложка
- улюблене молоко / рослинний напій – ½ – 1 склянки
- полуниця, чорниця або малина для прикраси
Рецепт:
Віничком перемішати в мисці рослинний напій. Поступово додати в нього всі інгредієнти, крім фруктів. Можна також покласти всі інгредієнти у велику банку і трясти її протягом хвилини. Поставити суміш в холодильник мінімум на 3 години, а якщо це можливо на 8 годин. За цей час перемішати пудинг кілька разів. Якщо він буде занадто густим, то додати в нього трохи рослинного молока. Подавати холодним, прикрашеним свіжими фруктами.
Матча Смузі Боул
Інгредієнти на 2 порції:
- 3 заморожені банани
- 1 манго (м’якоть манго)
- 1 очищена груша
- 1 очищений авокадо
- лимонний сік з ½ лимона
- 2 ложки Moya Matcha Щоденної
- 1 склянка соєвого молока
- 2 ложки кленового сиропу
Для прикраси (можна вибрати інші, за смаком):
- 1 ківі, очищений і нарізаний
- подрібнений кокос або кокосова стружка
- заморожена або свіжа чорниця
У блендер покласти банани, манго, грушу, авокадо, лимонний сік і одну ложку щоденної матча і подрібнити до отримання однорідної маси. Під час подрібнення поступово додайте соєве молоко, так щоб коктейль набув відповідної консистенції (він повинен бути густим). Другу ложку щоденної матча ретельно розмішайте з невеликою кількістю соєвого молока і кленовим сиропом, так щоб вийшло свого роду зелене «еспресо» (найкраще використовувати для цього часен). Розлийте смузі в дві тарілки і поступово розподіліть «еспресо» по поверхні кожної з порцій. Прикрасьте шматочками ківі, кокосовими пластівцями і чорницею.
Коктейль “Ідеальна Матча”
Рецепт освіжаючого коктейлю з джином і матча приїхав до нас з Шотландії від бармена, яка вже давно шукала спосіб використання японської матча в коктейлі. Вона поєднала Moya Match з культовим японським Roku Gin і створила “Ідеальну Матча”, коктейль, який нагадує за смаком мікс всіма улюбленого Мохіто і енергетичної матча.
Коктейль “Ідеальна Матча”
1 порція
Інгредієнти:
- 2,5 мірки джина, найкраще японського
- 3/4 мірки рідкого меду
- 2/3 мірки свіжого соку лайма
- 1 столова ложка Moya Matcha Традиційної
- 23 мл газованої або негазованої мінеральної води
Інструкції:
На дні шейкера поступово розчавити ложкою листочки м’яти і мед. Залежно від бажаного результату – солодший або більш свіжий смак пропорції можна злегка змінити. В отриману пасту насипати через ситечко матча. Потім додати джин і подрібнений лід. Енергійно збивати в шейкері протягом хвилини. Перелити коктейль в стакан. Насолоджуйтесь своїм коктейлем і не забудьте зробити порцію для знайомих.
Дякуємо за рецепт The Bonnie Bartender!