Ось і десерт, який познайомив з матча незліченна кількість любителів їжі за межами Японії (і змусило їх полюбити його!). Його популярність зростає в багатьох регіонах світу. Нещодавно він повернувся на батьківщину зеленого чаю, де їм не менше захоплюються, запрошуючи людей заново відкрити для себе їх рідну продукцію в західній інтерпретації. Нині ним користуються у всьому світі. Ми, звичайно ж, говоримо про чізкейк з матча! У нас є останній рецепт, який вам коли-небудь знадобиться. Хоча пиріг яскраво-зелений, нам не вистачало – звідси і глазур, яка стала ще більш насиченою за кольором і ароматом. Не буває “занадто багато матча”, чи не так?
Матча чізкейк з малиною
форма для випічки 15-20 см
Інгредієнти:
основа:
- 100 г травного печива
- 30 г вершкового масла
чізкейк:
- 580 г вершкового сиру
- 50 мл жирних вершків
- 80 г цукру
- 3 яйця
- 1 ч. ложка ванільного екстракту
- 1 ст. ложка картопляного крохмалю
- 2 ч. ложки Moya Matcha Щоденної
- трохи теплої води
для глазурі:
- 1 ч. ложка Moya Matcha Щоденної
- 100 г білого шоколаду хорошої якості
- 30 мл жирних вершків
- малина для прикраси
Приготування:
Дно каструлі застеліть пергаментним папером і залиште стіни сухими. Починаємо з приготування основи. Печиво подрібнити в блендері або покласти в міцний поліетиленовий пакет і розбити валиком або кухонним молотком. Розмішати отриману масу з розтопленим маслом. Схожу на мокрий пісок масу викласти на дно форми для випічки і добре придавити долонею або ложкою. Поставити в холодильник.
Розігріти духовку до 170 градусів (340 ° F). Почніть готувати чізкейк. За допомогою ручного міксера збийте вершковий сир з жирними вершками. Все ще перемішуючи, додайте яйця по одному. Додайте цукор, ванільний екстракт і картопляний крохмаль. Матча розмішати в невеликій кількості води до консистенції пасти (так щоб не залишилося грудочок) і додати в сирну масу. Все перемішати, намагаючись щоб в тісто потрапило якомога менше повітря, щоб на чізкейку не з’явились тріщини.
Охолоджену форму для випікання ретельно обмотати декількома шарами фольги. Чізкейк слід випікати на водяній бані, тому важливо охороняти форму від води. Зелену масу вилити на основу з печива і розрівняти лопаткою. Форму вкласти в більший жароміцний посуд, налити в неї гарячої води і всю конструкцію поставити в духовку. Випікати 15 хвилин, після чого зменшити температуру до 120 градусів, прикрити чізкейк фольгою зверху і пекти ще близько години. Чим форма більше і менше товщина чізкейка, тим швидше він буде готовий. У готового чізкейку середина повинна трохи тремтіти. Вийняти форму з води і дати їй охолонути, після чого поставити її в холодильник на щонайменше 8 годин (найкраще на всю ніч). По закінченні цього часу гарячим ножем відокремити чізкейк від стінок форми і обережно відкрити її. Лопаткою (найкраще також гарячої) вирівняти краю.
У каструльці приготувати глазур, розмішуючи всі інгредієнти поки вони не розтопляться і не з’єднаються в однорідну масу. Чізкейк викладаємо на блюдо, поливаємо охолодженої глазур’ю і прикрашаємо малиною.