Один з менш відомих десертів з чаєм матча – зелена пана-кота. Пана-Кота – це знаменитий італійський десерт, родом з Північної Італії, який в цій зміненій формулі виглядає також феноменально і має приголомшливий смак. Охолоджена і прикрашена свіжими квітами, пана-кота з матча або полуницею ідеально підходить для елегантного вечері на двох або сімейного обіду. Ви також можете насолоджуватися цим самі – це дійсно того варте! Оскільки матча додається після того, як всі інші інгредієнти нагріті, вона не втрачає своїх корисних властивостей.
Зелена Пана-Кота з Матча
4-6 порцій
Час: 30 хвилин + 3 години в холодильнику
Інгредієнти для зеленої Пана-Коти:
- 100 мл молока
- 1 столова ложка Moya Mаcha Традиційна
- 1 столова ложка Moya Matcha Щоденна
- 7 гр желатину в порошку
- 50 гр масла
- 500 мл густих вершків
- 75 гр цукру
- половина дрібки солі
Рецепт приготування пана-коти з матча:
Змішайте 3-4 ст. Ложки молока з обома видами матча до однорідності. Вилийте молоко, що залишилося, в жароміцний посуд, додайте желатин в порошку і добре перемішайте. Повільно нагрівайте на водяній бані, поки желатин не розчиниться. Відкладіть в сторону. Тим часом розтопіть масло в каструлі і дайте йому злегка підрум’янитися з приємним горіховим ароматом. Додайте густі вершки, цукор і сіль, повільно нагрівайте їх разом майже до кипіння. Вимкніть вогонь і додайте суміш матча, а також молоко з желатином. Добре перемішайте і розлийте суміш в підготовлені формочки. Поставте в холодильник на 3 години, щоб пана-кота застигла. Щоб подати їх на маленьких тарілках, помістіть кожну форму в гарячу воду на 5 секунд (будьте обережні, щоб вона не потрапила всередину страви!), потім переверніть її догори дном, щоб вона вислизнула. Подавайте пана-коту з зеленого чаю матча зі свіжими квітами або вашими улюбленими фруктами.