Мармуровий кекс з матча
1 кекс на 8 порцій
Час: 30 хв + 50 хв в духовці
Інгредієнти для кексу:
- 1 склянка плюс 2 ст. л. вершкового масла кімнатної температури
- 2 склянки кондитерського цукру
- 6 яєць
- 1/4 склянки плюс 1 ст. л. молока
- 2 ч. л. розпушувача, просіяного
- 2 і 1/4 склянки універсального борошна, просіяного
- 1 ч.л. ванільної пасти
- 2 ст. л. Moya Matcha Щоденної (одна в кекс, друга для посипання)
Інгредієнти для глазурі:
- 2 ч. л. Moya Matcha Щоденної
- 80 г білого шоколаду подрібненого
- матча – 2 ложки
- 6 ч.л. води
- 1/2 склянки кондитерського цукру, просіяного
- 2 ст. л жирних вершків, гарячих
Рецепт приготування кексу:
Нагріти духовку до 180 градусів. Для тіста можна використовувати силіконову форму для бабки або прямокутну 20×10см. Змастити форму маслом або побризкати спреєм для випічки. Змішати в міксері масло і цукор, так щоб вийшов густий легкий крем. Додавати яйця одне за іншим, кожен раз збиваючи крем, перед тим як додати наступне яйце. Додати ¼ склянки молока і ваніль, всипати просіяне борошно і розпушувач. Розділити крем на дві частини і перекласти в окремі миски. Матча розмішати з двома ложками молока за допомогою бамбукового віничка або спінювача для молока. Потім вилити суміш в одну з порцій крему і розмішати. Викласти в форму одну порцію крему без матча, а потім крем з матча і так по черзі поки не закінчиться крем. Візьміть паличку і зробіть зигзаги на тісті, щоб отримати ефект мармуру. Випікати кекс протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий кекс виймаємо з духовки і залишаємо на 15 хвилин. Після цього виймаємо кекс з форми і насолоджуємося.
Приготування глазурі:
Шоколад розтопити з гарячою водою і просіяним цукром в каструлі або в жароміцній мисці над парою. Розтоплюємо шоколад поки не вийде однорідна гладка глазур. Додати гарячі вершки і розмішати. Вилити глазур на кекс, так щоб стікала по краях. Готово!
Щоб ознайомиться з іншими рецептами натисніть ТУТ