Відомий шеф-кухар Олександр Куйон, засновник ресторану La Marine, відзначений 2 зірками Мішлен і шеф-кухар року за версією Gault & Millau France, відомий французьким виданням «Шеф-кухар столу», вибрав Моya Matcha за своїх рецептів, приготованих у співпраці з MoiChef. Ми дуже раді, що Олександр оцінив Моya Matcha за її найвищу якість і смак. У його унікальному рецепті аромат матча умамі посилюється освіжаючим цитрусовим і евкаліптовим сиропом.

Матча Торт від Французького шефа Олександра Куйона

4 порції
Час: 30 хв підготовки + 1 год 10 хв приготування

Інгредієнти для торта матча з цитрусовим та евкаліптовим сиропом:

 

  • 50 г вершкового масла
  • 12,5 г молока
  • 25 g г меду
  • 37,5 г вершків
  • 1 велике яйце
  • 60 г цукрової глазурі
  • 5 г дріжджів
  • Дрібка солі
  • 75 г борошна
  • 7,5 г Moya Matcha Щоденна
  • 0,5 мл води для сиропу
  • Лист евкаліпта
  • 1 апельсин
  • Цитрусові фрукти сирі: апельсини, клементини, грейпфрути
  • Цитрусові фрукти приготовані: кумквати, мандарини, лимони

Рецепт торта матча з цитрусовим та евкаліптовим сиропом:

Попередньо розігрійте духовку до 175 ° C. Розтопіть у посуді вершкове масло – дістаньте його з холодильника за 2 години до приготування торта або злегка нагрійте над конфоркою. До розтопленого вершкового масла, постійно помішуючи, додайте мед, яйця, молоко та вершки. В окремій посуді змішайте сухі інгредієнти: цукрову пудру, дріжджі, сіль, борошно та матча. Знову перемішайте і повільно додайте їх до рідких інгредієнтів, перемішуючи до однорідної маси. Перекладіть кляр у форму для випікання, змащену маслом та борошном. Випікайте близько 40 хвилин без підрум’янення.

Цитрусові фрукти:

  1. Етап другий. М’якоть апельсинів і варені цитрусові. У апельсині зробіть невеликі отвори. Це пришвидшить його бланшування надалі.
  2. Залежно від вибраного фрукта, наріжте найбільші (наприклад, лимон) тонкими скибочками та крихітними шматочками. Розріжте навпіл менші плоди, такі як кумквата.
  3. Покладіть подрібнені цитруси в каструлю з холодною водою для бланшування. Доведіть воду до кипіння, а потім висушіть фрукти. Повторіть цю дію від початку до кінця принаймні двічі.
  4. Потім наріжте апельсини на четвертинки, а решту сирих цитрусових відкладіть.
  5. Приготуйте сироп, нагріваючи на сковороді воду та цукор. Додайте апельсинові четвертинки, скибочки лимона та шматочки інших фруктів. Варіть їх у сиропі близько 30 хвилин. Потім відокремте сироп від фруктів.
  6. Змішайте апельсинові чверті в кухонному комбайні, а потім вилийте через ситечко, щоб вийшла гарна м’якоть, яку ви будете використовувати для заправки.
  7. Помістіть лист евкаліпта в підготовлений сироп і варіть 30 хвилин. Відкладіть готовий сироп евкаліпта в сторону.
  8. Очистіть сирі цитрусові фрукти, щоб отримати чисту м’якоть без білої кісточки.

Прикрашання:

Покладіть на дно зварені та сирі цитрусові фрукти. Полийте фрукти евкаліптовим сиропом. Наріжте пиріг шматочками, покладіть їх на фрукти і додайте м’якоть апельсина.

Фото: Anne-Claire Héraud

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0