Відомий шеф-кухар Олександр Куйон, засновник ресторану La Marine, відзначений 2 зірками Мішлен і шеф-кухар року за версією Gault & Millau France, відомий французьким виданням «Шеф-кухар столу», вибрав Моya Matcha за своїх рецептів, приготованих у співпраці з MoiChef. Ми дуже раді, що Олександр оцінив Моya Matcha за її найвищу якість і смак. У його унікальному рецепті аромат матча умамі посилюється освіжаючим цитрусовим і евкаліптовим сиропом.
Матча Торт від Французького шефа Олександра Куйона
4 порції
Час: 30 хв підготовки + 1 год 10 хв приготування
Інгредієнти для торта матча з цитрусовим та евкаліптовим сиропом:
- 50 г вершкового масла
- 12,5 г молока
- 25 g г меду
- 37,5 г вершків
- 1 велике яйце
- 60 г цукрової глазурі
- 5 г дріжджів
- Дрібка солі
- 75 г борошна
- 7,5 г Moya Matcha Щоденна
- 0,5 мл води для сиропу
- Лист евкаліпта
- 1 апельсин
- Цитрусові фрукти сирі: апельсини, клементини, грейпфрути
- Цитрусові фрукти приготовані: кумквати, мандарини, лимони
Рецепт торта матча з цитрусовим та евкаліптовим сиропом:
Попередньо розігрійте духовку до 175 ° C. Розтопіть у посуді вершкове масло – дістаньте його з холодильника за 2 години до приготування торта або злегка нагрійте над конфоркою. До розтопленого вершкового масла, постійно помішуючи, додайте мед, яйця, молоко та вершки. В окремій посуді змішайте сухі інгредієнти: цукрову пудру, дріжджі, сіль, борошно та матча. Знову перемішайте і повільно додайте їх до рідких інгредієнтів, перемішуючи до однорідної маси. Перекладіть кляр у форму для випікання, змащену маслом та борошном. Випікайте близько 40 хвилин без підрум’янення.
Цитрусові фрукти:
- Етап другий. М’якоть апельсинів і варені цитрусові. У апельсині зробіть невеликі отвори. Це пришвидшить його бланшування надалі.
- Залежно від вибраного фрукта, наріжте найбільші (наприклад, лимон) тонкими скибочками та крихітними шматочками. Розріжте навпіл менші плоди, такі як кумквата.
- Покладіть подрібнені цитруси в каструлю з холодною водою для бланшування. Доведіть воду до кипіння, а потім висушіть фрукти. Повторіть цю дію від початку до кінця принаймні двічі.
- Потім наріжте апельсини на четвертинки, а решту сирих цитрусових відкладіть.
- Приготуйте сироп, нагріваючи на сковороді воду та цукор. Додайте апельсинові четвертинки, скибочки лимона та шматочки інших фруктів. Варіть їх у сиропі близько 30 хвилин. Потім відокремте сироп від фруктів.
- Змішайте апельсинові чверті в кухонному комбайні, а потім вилийте через ситечко, щоб вийшла гарна м’якоть, яку ви будете використовувати для заправки.
- Помістіть лист евкаліпта в підготовлений сироп і варіть 30 хвилин. Відкладіть готовий сироп евкаліпта в сторону.
- Очистіть сирі цитрусові фрукти, щоб отримати чисту м’якоть без білої кісточки.
Прикрашання:
Покладіть на дно зварені та сирі цитрусові фрукти. Полийте фрукти евкаліптовим сиропом. Наріжте пиріг шматочками, покладіть їх на фрукти і додайте м’якоть апельсина.
Фото: Anne-Claire Héraud