Знаменитий мармуровий кекс в новому ще більш смачному варіанті. Цей десерт з матча в залежності від форми може стати  паскою або просто кексом на вихідні. Рецепт взято з книги “Matcha. The cookbook ” Grethy Scholtz, яку можна купити в нашому магазині.

Мармуровий кекс з матча

1 кекс на 8 порцій
Час: 30 хв + 50 хв в духовці

 

Інгредієнти для кексу:

  • 1 склянка плюс 2 ст. л. вершкового масла кімнатної температури
  • 2 склянки кондитерського цукру
  • 6 яєць
  • 1/4 склянки плюс 1 ст. л. молока
  • 2 ч. л. розпушувача, просіяного
  • 2 і 1/4 склянки універсального борошна, просіяного
  • 1 ч.л. ванільної пасти
  • 2 ст. л. Moya Matcha Щоденної (одна в кекс, друга для посипання)

 

 Інгредієнти для глазурі:

  • 2 ч. л. Moya Matcha Щоденної
  • 80 г білого шоколаду подрібненого
  • матча – 2 ложки
  • 6 ч.л. води
  • 1/2 склянки кондитерського цукру, просіяного
  • 2 ст. л жирних вершків, гарячих

 

Рецепт приготування кексу:

Нагріти духовку до 180 градусів. Для тіста можна використовувати силіконову форму для бабки або прямокутну 20×10см. Змастити форму маслом або побризкати спреєм для випічки. Змішати в міксері масло і цукор, так щоб вийшов густий легкий крем. Додавати яйця одне за іншим, кожен раз збиваючи крем, перед тим як додати наступне яйце. Додати ¼ склянки молока і ваніль, всипати просіяне борошно і розпушувач. Розділити крем на дві частини і перекласти в окремі миски. Матча розмішати з двома ложками молока за допомогою бамбукового віничка або спінювача для молока. Потім вилити суміш в одну з порцій крему і розмішати. Викласти в форму одну порцію крему без матча, а потім крем з матча і так по черзі поки не закінчиться крем. Візьміть паличку і зробіть зигзаги на тісті, щоб отримати ефект мармуру. Випікати кекс протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий кекс виймаємо з духовки і залишаємо на 15 хвилин. Після цього виймаємо кекс з форми і насолоджуємося.

Приготування глазурі:

Шоколад розтопити з гарячою водою і просіяним цукром в каструлі або в жароміцній мисці над парою. Розтоплюємо шоколад поки не вийде однорідна гладка глазур. Додати гарячі вершки і розмішати. Вилити глазур на кекс, так щоб стікала по краях. Готово!

Щоб ознайомиться з іншими рецептами натисніть  ТУТ

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0