ЗАВАРЮВАННЯ матча

Заварювати матча – справа не складна, не трудомістка і не вимагає спеціальних умінь. Матча – це дрібний порошок, який слід ретельно розмішати у воді. Для цього можна скористатися традиційним бамбуковим віничком (часен) або електричним спінювачем для молока.

 

Традиційний спосіб заварювання чаю матча походить від японської чайної церемонії (тяною). Для приготування напою нам буде потрібна глибока чашка-піала (матча-чаван), бамбуковий віничок (часен) і бамбукова ложечка (часяку).

Хоча традиційна японська чайна церемонія – це більш ніж годинний ритуал, вдома заварювання матча займе буквально хвилину. Потрібно насипати дві бамбукові ложечки або одну звичайну чайну ложку в піалу, залити 100 мл гарячої води (80 °C) й інтенсивно збити часеном до утворення густої зеленої піни. Зазвичай це займає не більше 30 секунд. Часен, торкаючись дна піали, роздрібнює порошок і утворює суспензію, при вживанні якої в наш організм потрапляє весь вміст чайного листа. Часточки матча настільки дрібні, що створюється враження, ніби вони повністю розчиняються у воді. Після цього слід долити більше води, в залежності від того, наскільки міцний чай ви бажаєте отримати. Часен – віничок з великою кількістю бамбукових вусиків, який найпростішим способом дозволяє отримати так званий «яшмовий мус», тобто ідеальний шар піни на поверхні матча.

 

Приготування матча спінювачем для молока – цей метод ще простіший і не вимагає ні піали, ані часена. У звичайну чашку або склянку потрібно насипати 1 ложечку матча, потім залити трохи води (100 мл) температурою 80 °C і старанно розмішати за допомогою електричного спінювача для молока. Потім долити чергову порцію води за смаком. 1 чайної ложки достатньо зазвичай для приготування 200-250 мл матча.

З матча все так само, як і з кавою: деякі бажають її пити сильно розведеною, іншим вона більше подобається з меншою кількістю води і з інтенсивнішим смаком. Замість води матча можна змішати з соком або молоком (особливо добре підходить мигдальне, спельтове і соєве).

 

Матча можна також приготувати в шейкері в гарячому і холодному варіанті, або насипати в пляшку з мінеральною водою. Достатньо насипати порцію чаю матча в пляшку, ретельно закрити і кілька разів енергійно струснути!

 

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0